Pilaw z karkówki

Pilaw z karkówki
> 3-4 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
Super smaczny obiad.

Składniki

  • Karkówka ½ kg
  • Pieczarki ½ kg
  • Cebula biała 2 szt
  • ryż 1 szklanka
  • Marchew 5 szt
  • wywar drobiowy 1 ½ szklanki (może być z kostki)
  • sól i pieprz do smaku
  • Olej roślinny

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Karkówkę pokroić w grubszą kostkę i podsmażyć z dodatkiem soli i pieprzu i odrobiny oleju. Po czym ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posypać pokrojonymi pieczarkami, skropić olejem i zapiec przez 15 minut w piekarniku w temperaturze 180 stopni. Następie marchewkę i cebulę pokroić w kostkę i dodać na górę przygotowanej potrawy, ponownie skropić olejem i wstawić na następne 15 minut do piekarnika. Całość posypać ryżem, zalać wywarem i zapiekać w piekarniku przez godzinę w temperaturze 180 stopni. Upieczony pilaw wymieszać i zostawić w ciepłym piekarniku do przestudzenia.

Składniki
  • Karkówka ½ kg
  • Pieczarki ½ kg
  • Cebula biała 2 szt
  • ryż 1 szklanka
  • Marchew 5 szt
  • wywar drobiowy 1 ½ szklanki (może być z kostki)
  • sól i pieprz do smaku
  • Olej roślinny
Składniki