Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pikantny specjał z szynką"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 15
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 13
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 278
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 15
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 13
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 278
Składniki
Ziemniaki obierz i umyj. Zetrzyj na grubych oczkach. Przełóż na sitko, by lekko je odsączyć. Por pokrój na malutkie kawałki, a szynkę w kostkę. Natkę i czosnek posiekaj. Jajka wymieszaj z czosnkiem, natką i przyprawami. Dodaj ziemniaki, pora i szynkę. Stopniowo dodawaj mąkę, tak by powstała gęsta masa. Placki smaż na rozgrzanym oleju.
Papryczkę przekrój wzdłuż, oczyść z pestek i posiekaj. Czosnek drobno pokrój. Do wody wlej ocet, dodaj cukier, sól, papryczkę i czosnek. Gotuj, aż papryczka zmięknie. Wlej mąkę rozmąconą z 1-2 łyżkami wody, wymieszaj. Podawaj do gorących placków.Źródło: Naj