Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pikantny omlet z ryżem"
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 65
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 44
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 59
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 84
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 65
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 44
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 59
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 84
Składniki
Ryż gotujemy według porady na opakowaniu, w osolonej wodzie, na sypko. Odcedzamy i odstawiamy, aby wystygł.
Jajka łączymy w garnku z żółtym serem, bułką tartą i wszystkimi suszonymi ziołami. Doprawiamy solą i świeżo zmielonym kolorowym pieprzem. Dodajemy zimny ryż i bardzo dokładnie mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła. Na masło wylewamy połowę masy jajecznej. Patelnię przykrywamy, omlet smażymy na małym ogniu. Po usmażeniu dekorujemy pomidorami i połową posiekanego drobno szczypiorku.
Wszystkie czynności powtarzamy, aby powstał drugi omlet.
Czas przygotowania 20 minut. Cena jednej porcji 3,30 złŹródło: Rewia