Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pikantny gulasz z wołowiny"
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 278
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 664
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 278
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 664
Składniki
W garnku rozgrzej olej i przyrumień plastry cebuli. Wrzuć pokrojone w kostkę mięso i obsmaż na dużym ogniu. Usmażone mięso dopraw solą, pieprzem i kminkiem. Duś przez chwilę we własnym sosie.
Następnie dodaj przecier pomidorowy, mieloną paprykę i wymieszaj. Całość zalej bulionem, przykryj i duś do miękkości. Pod koniec dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i tymianek.
Pokrojony w paski boczek podsmaż na patelni, dodaj pieczarki, chili i fasolkę. Smaż przez chwilkę, a potem dodaj do gulaszu. Danie podawaj z plackami.Źródło: Na żywo