Ryż gotuję na sypko w osolonej wodzie.
Podudzia myję, oczyszczam i zalewam wodą. Dodaję sól, liść laurowy i ziele angielskie. Oczyszczam marchew i dorzucam. Zagotowuję, zmniejszam ogień i gotuję. Miękką marchew i ugotowane mięso odcedzam i odstawiam na bok. Zostawiam szklankę bulionu.
Mleko kokosowe mieszam z mlekiem i pastą curry, do uzyskania jednolitego sosu.
Papryki myję i kroję w kostkę. Chili drobno siekam /zostawiam kilka plastrów do dekoracji/. Na patelni rozgrzewam łyżkę oliwy, podsmażam paprykę, dodaję posiekaną dymkę. Smażę chwilę. Zalewam wszystko szklanką bulionu. Duszę.
Cukinię kroję na pół, łyżeczką usuwam część nasienną, kroję w półtalarki. Dodaję do duszonych warzyw.
Kurczaka obieram ze skóry, kroję na mniejsze części. Marchew kroję w półplastry. Dodaję do warzyw. Duszę.
Odcedzam kukurydzę i groszek, dodaję warzyw. Dalej duszę.
Ananas obieram, wykrawam środek. Rozgrzewam grill elektryczny /można użyć patelni grillowej lub zwykłej - wtedy należy dodać oliwy/ i podpiekam do zarumienienia.
Do mleka kokosowego wlewam wazówkę cieczy z duszenia warzyw. Mieszam. Sos wlewam do warzyw i intensywnie mieszam. Zagotowuję wszystko. Przyprawiam solą i pieprzem.
Ryż podsmażam na 2 łyżkach oliwy.
Przygotowuję talerze. Nakładam porcję ryżu, ananas i sos. Ozdabiam kleksem ze śmietany, szczypiorem i papryką chili.