Pikantne tofu z warzywami

Pikantne tofu z warzywami
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Kobi
Warzywa, tofu, sos - pyszna danie z makaronem lub ryżem

Składniki

  • Tofu – 1/2 kostki
  • Grzybki mun – 1 garść pokrojnych paski
  • Mieszanka warzyw do potraw chińskich – ½ opakowania
  • Mieszanka kiełków – ½ opakowania
  • Sos sambal
  • Imbir – 1 łyżeczka
  • Sól/pieprz ziołowy olej
  • Dodatki: ryż, makaron

Przygotowanie

  1. W woku rozgrzać olej. Tofu pokroić w kostkę, podsmażyć na rozgrzanej patelni (cały czas mieszając).

  2. Gdy się zarumieni dodać mieszankę warzyw, kiełki, grzybki i smażyć (cały czas mieszając) przez około 3 minuty.

  3. Doprawić solą, pieprzem, imbirem oraz sosem sambal.

  4. Podawać z makaronem lub ryżem.

Komentarze do przepisu (1)

Paluchy 04 lipca 2016
Tofu naturalne? Nie marynujesz go w niczym?
Składniki
  • Tofu – 1/2 kostki
  • Grzybki mun – 1 garść pokrojnych paski
  • Mieszanka warzyw do potraw chińskich – ½ opakowania
  • Mieszanka kiełków – ½ opakowania
  • Sos sambal
  • Imbir – 1 łyżeczka
  • Sól/pieprz ziołowy olej
  • Dodatki: ryż, makaron
Składniki