Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smakuja prawie tak samo te ze znanej sieci
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 728
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 90
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 728
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 90
Składniki
1. skrzydełka umyc, pokroić na 3 części, tzw lotki odłożyć, pozostałe skrzydełka posypać 2 łyżeczkami soli i papryki, odstawić do lodówki (najlepiej na noc), 2. z 3/4 szkl maki, jajka, mleka zrobić ciasto (konsystencja taka jak na nalesniki), posolić i dodac 1 łyżeczkę soli, 3. skrzydełka zalać ciastem, odstawić jeszcze na 30 min, 4. do zamykanego pudełka wsypać resztę mąki, wkładac po 5-6 skrzydełek, zamknąć, potrząsnąć pudełkiem, żeby skrzydełka obsypały się mąką, 5. rozgrzać olej, smażyć szkrzydełka partiami, ok 10-12 min, smacznego