Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie dla osób lubiących troszeczkę pikanterii ;)
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 228
Polecam.
Odsłon: 713
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36196
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 376
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 228
Polecam.
Odsłon: 713
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36196
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 376
Składniki
Skrzydełka myjemy, odcinamy najmniejszą część panierujemy w rozmarynie. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy pokrojony na 4 części czosnek i papryczkę chili. Podsmażamy chwilkę(3min). Wyrzucamy zawartość patelni pozostawiając olej.
Podsmażamy skrzydełka delikatnie z jednej i drugiej strony.Paprykę obieram myję kroję na 4 części, cebulę też. Wlewam sok na patelnię, dodaję paprykę i cebulę, duszę pod przykryciem ok 30 min, na bardzo małym ogniu.
Gotuję ryż, czekam aż ostygnie. Podsmażam na patelni, tak żeby się ze złocił.
Skrzydełka Doprawiam solą pieprzem i chili. duszę jeszcze 15 min. Na talerz kładę ryż polewam sosem ze skrzydełek kładę skrzydełka i gotowe.