Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pikantne serca drobiowe"
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 359
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 96
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 101
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 47
Polecam.
Odsłon: 58
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 359
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 96
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 101
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 47
Polecam.
Odsłon: 58
Składniki
Z serc wycinamy żyły, tętnice oraz tłuszcz, przekrawamy na pół i dokładnie płuczemy. Osuszamy na papierowym ręczniku.
Marynowane cebulki odcedzamy z zalewy. Boczek kroimy na grube paski. Cebulę siekamy w półplastry.
Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy boczek. Po chwili dodajemy cebulę i smażymy, aż się zeszkli. Przekładamy serduszka, zalewamy bulionem, wsypujemy marynowane cebulki, doprawiamy suszonym tymiankiem, pieprzem i solą. Gotujemy co najmniej pół godziny na wolnym ogniu bez przykrycia, żeby odparował nadmiar płynu. Pod koniec dodajemy keczup i musztardę, mieszamy. Dusimy jeszcze 5 minut.
Pikantny gulasz przekładamy do niedużych misek i podajemy z ryżem, kaszą lub z grzankami oraz gotowanymi warzywami. Danie nadaje się zarówno na obiad, jak i na kolację.
Czas przygotowania 80 minut. Cena porcji ok. 1,90 zł.
Wartość odżywcza porcji 520 kcal Białko 24 g/Tłuszcz 28 g/Węglowodany 42 g.Źródło: Rewia