Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 494
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 72
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 149
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 494
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 72
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 149
Składniki
Cebulę obierz, drobno posiekaj, zeszklij ją na łyżce rozgrzanego oleju. Suszone pomidory pokrój na kawałeczki. Połowę parmezanu zetrzyj na tarce o małych otworach. Do miseczki wsyp mąkę, kaszkę oraz proszek do pieczenia. Dodaj jajka, mleko, pozostały olej oraz sól i cukier. Rękoma zagnieć jednolite ciasto. Pod koniec zagniatania dodaj starty ser, podsmażoną cebulę oraz pokrojone pomidory.
Zagłębienia w formie na muffinki wyłóż papierowymi foremkami. Do każdej nałóż porcję ciasta. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 st. Piecz przez 25 minut. Pozostały parmezan drobno zetrzyj.
Gotowe muffinki ostrożnie wyjmij z formy. Przed podaniem posyp pieprzem i parmezanem. Skrop odrobiną oliwy.Źródło: Tina