Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pikantne minimielone"
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 30
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 126
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 108
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 106
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 30
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 126
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 108
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 106
Składniki
Marchewki obierz, zetrzyj na najmniejszych oczkach tarki, przesmaż na oleju. Skrop wodą i duś, aż będą bardzo miękkie. Odparuj sok, wystudź.
Cebulę i czosnek obierz, posiekaj jak najdrobniej, zeszklij na oleju, odparuj sok, wystudź.
Marchewkę, cebulę i czosnek dodaj do mięsa. Wbij jajko, wsyp bułkę tartą. Dokładnie wymieszaj. Wsyp sól i pieprz, a także część podanej ilości kminu rzymskiego, pieprzu cayenne i kolendry. Ponownie wymieszaj, spróbuj i dodaj przyprawy według swojego smaku. Masa powinna być aromatyczna i mocno pikantna.
Mocząc dłonie w zimnej wodzie, uformuj kuleczki. Obtocz je w bułce tartej, smaż na rumiano. Gotowe wysyp na talerz, wbij wykałaczki. Obok postaw miseczkę z sosem, np. curry.
Czas przygotowania 50 min, ilość porcji 15, cena za porcję 0,90 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie