Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pikantne kruche babeczki"
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 346
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 55
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 346
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 55
Składniki
Ciasto: masło zagnieć z mą ką, śmietaną, żółtkami, szczyptą cukru i soli, schłodź. Ciasto cienko rozwałkuj. Szklanką wytnij kółka, wylep natłuszczone foremki. Piecz około 15 minut w 180°C. Ustaw do góry dnem, ostudź. Lekko uderz w dno foremek, wyjmij babeczki.
Nadzienie: twaróg zmiel, podziel na 4 części. Do jednej dodaj sok z buraków, do drugiej curry, do trzeciej posiekane zioła, wymieszaj, przypraw. Czwartą część przypraw solą. Babeczki napełnij farszami, ozdób oliwkami, krakersami i pomidorkami koktajlowymi.
<strong>Przepis przysłała Zofia Bieniek-Pytlak ze Starachowic.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie