Pikantne krewetki

Pikantne krewetki
> 1-2 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: granita
Pikantne danie dla osob lubiacych krewetki i mocno czosnkowy aromat

Składniki

  • papryka czerwona pocieta na paski, 2 sztuki
  • ogorek zielony pokrojony w plasterki, 1/2 sztuki
  • cukina mini pokrojona w plasterki, 1/4 sztuki
  • szpinak swiezy, 2/3 szklanki
  • krewetki (ugotowane), 1 szklanka
  • platki chilii, 3/4 lyzeczki
  • Papryka slodka, 3/4 lyzeczki
  • czosnek posiekany, 3 zabki
  • oliwa z oliwek, 2 lyzeczki
  • wino cherry, 2 lyzki
  • sol, pieprz

Przygotowanie

  1. Na patelni rozgrzac oliwe, dodac chili i czosnek, smazyc okolo pol minuty. Nastepnie dodac cukine, papryke, sol, pieprz . Smazyc okolo 3-4 minuty (az papryka lekko zmiekknie) Po uplywie tego czasy dodac slodka papryke, ogorka, krewetki i cherry. Smazyc az ogorek stanie sie lekko "szklisty". Na koniec dodac szpinak i wszystko wymieszac. Podawac z chrupkim pieczywem, makaronem lub ryzem

Komentarze do przepisu (6)

madziak 08 kwietnia 2010
Ciekawa wariacja na temat krewetek :)
LUCY_1979 10 kwietnia 2010
ciekawy przepis.....
guest 10 kwietnia 2010
a gdzie krewetki ?
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • papryka czerwona pocieta na paski, 2 sztuki
  • ogorek zielony pokrojony w plasterki, 1/2 sztuki
  • cukina mini pokrojona w plasterki, 1/4 sztuki
  • szpinak swiezy, 2/3 szklanki
  • krewetki (ugotowane), 1 szklanka
  • platki chilii, 3/4 lyzeczki
  • Papryka slodka, 3/4 lyzeczki
  • czosnek posiekany, 3 zabki
  • oliwa z oliwek, 2 lyzeczki
  • wino cherry, 2 lyzki
  • sol, pieprz
Składniki