Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pikantne kopce ryżowe"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5174
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 37
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5174
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 37
Składniki
Na oleju usmaż posiekane cebule. Dodaj opłukany ryż, 400 ml wody i ajwar. Wkrusz kostkę bulionową. Wymieszaj, zagotuj i odstaw na około 20 minut. Znów zagotuj i odcedź.
Umyj szczypiorek i pietruszkę. Drobno pokrój. Część odłóż, resztę dodaj do ryżu razem ze startym serem i ugotowanym groszkiem. Wymieszaj. Formuj kopce. Udekoruj i podawaj jako dodatek do mięsa.Źródło: Na żywo