Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pikantne ćwiartki ogórkowe"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 123
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 123
Składniki
Nazywam je meksykańskimi, ze względu na dodatek chili. Przepis przysłała Katarzyna Kosmala z Czarnolasu
Ogórki umyj, osusz, pokrój na ćwiartki (jeśli środki są mięsiste, wytnij je). Posyp solą, odstaw na 6 godz.
Czosnek obierz, posiekaj. Z ogórków odlej wodę, posyp chili, dodaj czosnek. Olej zagotuj, polej ogórki. Ocet zagotuj z cukrem, polej ogórki. Odstaw na 12 godzin.
Ogórkami napełnij słoiki, wlej powstałą zalewę (możesz, ale nie musisz pasteryzować 10 minut).
Czas przygotowania 25 min, ilość słoików 500 ml 4, cena za słoik 2,30 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie