Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pikantne babeczki z warzywami"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 104
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 148
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 32
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 133
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 104
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 148
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 32
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 133
Składniki
Przesiać mąkę orkiszową z proszkiem, sodą i solą. W misce wymieszać jaja z jogurtem i olejem. Warzywa wraz z imbirem dodać do miski z jajami. Do tej płynnej masy dosypać sypkie, dokładnie wymieszać.
Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach i dodać do masy. Foremki do babeczek posmarować pędzelkiem zamoczonym w oleju. Następnie nałożyć na nie masę.
Piec w średnio nagrzanym piekarniku aż babeczki osiągną kolor mocno złoty, a ser się roztopi. Przestudzone babeczki udekorować liśćmi bazylii.Źródło: Świat Seriali