Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pikantne babeczki z ananasem, szynką i chili"
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 95
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 101
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 46
Polecam.
Odsłon: 58
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 95
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 101
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 46
Polecam.
Odsłon: 58
Składniki
Mąkę z solą posiekaj z masłem, żółtkiem i 50 ml wody. Zagnieć i włóż w folii do lodówki. Paprykę i czosnek oczyść, posiekaj, krótko podsmaż na oleju. Dodaj ananasa. Zalej 200 ml wody, dopraw solą, cukrem i chili. Duś do miękkości. Ostudź.
Ciasto rozwałkuj, podziel, włóż do natłuszczonych foremek. Piecz ok. 15 min (w 180°C ) na złoto. Babeczki ostudź, wyjmij z foremek. Nałóż nadzienie. Ozdób kawałkami chili i zwiniętą szynką, zepnij wykałaczkami.Źródło: Świat kobiety