Pikantna zupa gulaszowa

Pikantna zupa gulaszowa
> 5-6 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
Pyszna i pożywna zupa dla wielbicieli ostrych smaków:)

Składniki

  • 1 kg mięsa z udźca indyka
  • 500 g pieczarek
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka zielona
  • 1 papryka żółta
  • ok. 1,5 l rosołu drobiowego
  • 10 korniszonów chili (mogą być zwykłe korniszony)
  • 2 łyżki mąki
  • 1 płaska łyżka ostrej papryki
  • 1 łyżeczka kminku
  • 3 łyżeczki papryki łagodnej
  • 1 łyżeczka pieprzu czosnkowego
  • sól
  • 5 łyżek oleju rzepakowego

Przygotowanie

  1. Mięso płuczemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Następnie obtaczamy w mące wymieszanej z ostrą papryką. Rozgrzewamy olej i wrzucamy mięso. Smażymy około 10 minut na dużym ogniu mieszając co jakiś czas.

  2. Papryki kroimy w kostkę, pieczarki w półplasterki. Po 10 minutach do mięsa dodajemy paprykę i pieczarki, mieszamy i smażymy kolejne 10 minut.

  3. Następnie przekładamy do garnka, zalewamy gorącym rosołem, dodajemy słodką paprykę, kminek, pieprz czosnkowy i odrobinę soli, przykrywamy pokrywką i gotujemy na małym ogniu około 40 minut. 10 minut przed końcem dodajemy pokrojone w plasterki korniszony chili, ewentualnie doprawiamy jeszcze odrobiną soli.

    Podajemy z pieczywem.
    SMACZNEGO:)

Komentarze do przepisu (1)

Konto usunięte 04 kwietnia 2014
Konkretne danie, pycha :)
Składniki
  • 1 kg mięsa z udźca indyka
  • 500 g pieczarek
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka zielona
  • 1 papryka żółta
  • ok. 1,5 l rosołu drobiowego
  • 10 korniszonów chili (mogą być zwykłe korniszony)
  • 2 łyżki mąki
  • 1 płaska łyżka ostrej papryki
  • 1 łyżeczka kminku
  • 3 łyżeczki papryki łagodnej
  • 1 łyżeczka pieprzu czosnkowego
  • sól
  • 5 łyżek oleju rzepakowego
Składniki