Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pikantna tarta z porami"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 558
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 30
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 26
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 319
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 558
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 30
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 26
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 319
Składniki
Mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj zimne masło pokrojone na kawałeczki. siekaj nożem. Kiedy powstaną grudki, wbij 1 jajko. Szybko zagnieć ciasto. Wstaw je do lodówki na około 30 minut.
Pory oczyść, opłucz, potnij w plasterki. Boczek pokrój w kostkę. Pozostałe jajka połącz ze śmietaną i natką. Przypraw solą, pieprzem oraz gałką. Formę posmaruj tłuszczem. Wylep ją ciastem.
Ciasto ponakłuwaj. Ułóż na nim pory i boczek. Zalej sosem śmietanowym. Piecz ok. 50 minut w temp. 180 st.
Jedna porcja zawiera:420 kcalŹródło: Tina