Pikantna potrawka

Pikantna potrawka
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
Pożywne i smaczne danie na obiad.

Składniki

  • Mięso mielone wieprzowe 10 dag
  • Papryka czerwona 3 szt
  • Cebula biała 3 szt.
  • Pomidory krojone w puszce
  • fasola czerwona z puszki
  • chili 1 łyżeczka
  • sól i pieprz do smaku
  • olej 2 łyżki

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Paprykę oczyścić, pokroić razem z cebulą i dusić na oleju. Dodać mięso, przyprawy do smaku i dusić na rumiano. Następnie wrzucić pomidory z sosem i gotować na bardzo małym ogniu przez pół godziny. Dodać odsączona fasolę i dusić przez około 10 minut, podawać z pieczywem.

Komentarze do przepisu (1)

catha 18 stycznia
W sam raz na zimowe obiady:) Pożywnie, pikantnie i smacznie. To musi być dobre :)
Składniki
  • Mięso mielone wieprzowe 10 dag
  • Papryka czerwona 3 szt
  • Cebula biała 3 szt.
  • Pomidory krojone w puszce
  • fasola czerwona z puszki
  • chili 1 łyżeczka
  • sól i pieprz do smaku
  • olej 2 łyżki
Składniki