Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pikantna pomidorowa"
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 29
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 124
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 108
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 104
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 29
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 124
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 108
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 104
Składniki
porcji, czas ok. 80 min; porcja – 220 kcal, cena 2 zł
Włoszczyznę (bez kapusty) oczyść, opłucz starannie pod bieżącą wodą. Umyj korpus kurczaka oraz wołowinę (zamiast łaty możesz użyć pręgi). Mięso włóż do garnka, dodaj marchew, pietruszkę, seler i por. Zalej 2 litrami zimnej wody i gotuj pod przykryciem na małym ogniu ok. godzinę.
Na?patelni rozgrzej masło. Do kubka wlej odrobinę zimnej wody. Dodaj mąkę i koncentrat pomidorowy, wymieszaj starannie. Połączone wlej na?patelnię z?rozgrzanym masłem i?chwilę podgrzewaj, cały czas mieszając.
Do garnka z gotującym się mięsem i warzywami wlej gorący koncentrat pomidorowy z patelni. Dopraw całość do smaku solą oraz pieprzem. Gotuj jeszcze przez kilka minut.
W dużej ilości osolonego wrzątku ugotuj makaron. Odcedź. Gotową zupę podawaj z gorącym makaronem. Każdą porcję skrop octem balsamicznym. Dekoruj śmietaną i siekaną natką.Źródło: Świat kobiety