Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Piętrowe kanapki"
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 18
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 33
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 34
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 18
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 33
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 34
Składniki
Przełóż do miski pokrojonego w kostkę kurczaka i posiekaną cebulę. Dopraw majonezem sokiem z cytryny, pieprzem, solą i koperkiem. Wymieszaj.
Posmaruj margaryną lub masłem 6 kawałków chleba tostowego. Następnie rozsmaruj kurczakową pastę. Przykryj kolejną warstwą chleba.
Kolejny raz posmaruj margaryną bądź masłem i rozłóż pokrojony cienko ogórek. Przykryj chlebem. Owiń kanapki folią i włóż do lodówki na przynajmniej 30 minut.
Podawaj je bez skórki pokrojone na wąskie kawałki. Świetnie komponują się z sałatkami!
Czas przygotowania: ok. 30 minut, 250 kcal, cena porcji: ok. 2 zł, dla 8 osóbŹródło: Olivia