Piersi z kurczaka zapiekane z pieczarkami i żółtym serem

Piersi z kurczaka zapiekane z pieczarkami i żółtym serem
> 3-4 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Szaffranka
To moje ostatnie odkrycie - pierś z kurczaka zapiekana z pieczarkami i żółtym serem. Pomysł na efektowny, bardzo smaczny i sycący obiad. W przygotowaniu niezwykle prosty, za co ode mnie dostaje duży plus! Szczerze zachęcam do wypróbowania :)

Składniki

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 20 dkg pieczarek
  • 1 cebulka
  • 10 dkg żółtego sera
  • czosnek granulowany
  • sól
  • pieprz
  • majonez
  • olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i delikatnie rozbijamy. Przyprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i układamy na blasze wyłożonej folią aluminiową. Cebulkę podsmażamy na oleju, a gdy się zeszkli dodajemy pokrojone pieczarki. Smażymy aż zmiękną, po czym przyprawiamy je solą i pieprzem. Przestudzone pieczarki nakładamy na piersi z kurczaka, smarujemy łyżką majonezu i na koniec posypujemy startym żółtym serem. Tak przygotowane mięso wkładamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy około 30 min.

Komentarze do przepisu (3)

Nevermore 06 lutego 2018
Super żarełko, pycha :D
Szaffranka 06 lutego 2018
Owszem. Naprawdę warto sobie zaserwować :)
Nevermore 07 lutego 2018
No i to wszystko nie smażone, tylko pieczone :D
Duży plusik :)
Składniki
  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 20 dkg pieczarek
  • 1 cebulka
  • 10 dkg żółtego sera
  • czosnek granulowany
  • sól
  • pieprz
  • majonez
  • olej do smażenia
Składniki