Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To moje ostatnie odkrycie - pierś z kurczaka zapiekana z pieczarkami i żółtym serem. Pomysł na efektowny, bardzo smaczny i sycący obiad. W przygotowaniu niezwykle prosty, za co ode mnie dostaje duży plus! Szczerze zachęcam do wypróbowania :)
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1764
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 162
Polecam.
Odsłon: 239
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 208
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1764
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 162
Polecam.
Odsłon: 239
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 208
Składniki
Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i delikatnie rozbijamy. Przyprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i układamy na blasze wyłożonej folią aluminiową. Cebulkę podsmażamy na oleju, a gdy się zeszkli dodajemy pokrojone pieczarki. Smażymy aż zmiękną, po czym przyprawiamy je solą i pieprzem. Przestudzone pieczarki nakładamy na piersi z kurczaka, smarujemy łyżką majonezu i na koniec posypujemy startym żółtym serem. Tak przygotowane mięso wkładamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy około 30 min.