Piersi z kurczka myjemy i kroimy w kostkę.
Marynujemy kurczaka - do miseczki dodajemy odrobinę oliwy z oliwek , doprawiamy dużą szczyptą kurkumy, curry ,przyprawą do drobiu, solimy i delikatnie pieprzymy.
Odstawiamy mięso do lodówki (dobrze jest, kiedy mięso zostanie zamarynowane dużo wcześniej (3-4 godziny) ,wtedy będzie bardziej aromatyczne i soczyste.
Kiedy mięso jest przygotowane, gotujemy ryż według opisu na opakowaniu.
Białą część pora kroimy w plasterki , dodajemy również parę plastrów zielonej części (ok. 8 -10 krążków).
Na rozgrzanej patelni z oliwą z oliwek lub olejem rzepakowym podsmażamy piersi z kurczaka na złoty kolor. Następnie podsmażamy plastry pora. Kiedy się zrumieni dodajemy z powrotem na patelnię kurczaka i wlewamy mleczko kokosowe oraz jogurt naturalny.
Wszystko dokładnie mieszamy i dusimy razem ok 7 minut.
Podajemy z ugotowanym ryżem.
Smacznego :)