Piersi z kurczaka z porami

Piersi z kurczaka z porami
> 5-6 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: lasuch-09
Szybko i smacznie. Wyśmienite na ciepłą kolację.

Składniki

Przygotowanie

  1. Piersi z kurczaka pokroić w paski dodać olej, przyprawy wg uznania i odstawić do lodówki na co najmniej 1 godz.

  2. Pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć na oleju. Dodać trochę majeranku. Na koniec doprawić solą i pieprzem.

  3. Por pokroić w talarki po skosie.

  4. Piersi z kurczaka obsmażyć na oleju, a następnie dusić pod przykryciem podlewając bulionem drobiowym lub drobiowo-warzywnym. Mięso nie może pływać w bulionie.

  5. Dodać pieczarki i por. Dusić jeszcze chwilę, ale niezbyt długo, żeby por się nie rozgotował.

  6. Spróbować i ewentualnie jeszcze doprawić wg uznania.

  7. Mnie bardzo smakuje ta potrawa z gęstym jogurtem.

  8. SMACZNEGO

Komentarze do przepisu (2)

Jagoda50 13 listopada 2009
Smakowicie to danie wygląda ,a skoro są w nim pory to napewno bedzie gościło w mojej kuchni.
przepiorka 24 marca 2011
Ciekawy przepis. Muszę wypróbować :)
Składniki
Składniki