Piersi z kurczaka z pieczarkami.

Piersi z kurczaka z pieczarkami.
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: danutast1
Szybka potrawa zapiekana z pieczarkami i serem, świetna na drugie danie.

Składniki

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • Przyprawa do kurczaka
  • 20 dkg pieczarek
  • 1 cebula
  • 10 dkg sera żółtego
  • Olej do smażenia
  • Sól, pieprz
  • Majonez

Przygotowanie

  1. Pierś z kurczaka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, oczyścić i podzielić na 4 płaty. Następnie posypać przyprawą i ułożyć na blachę wyłożoną folią aluminiową.

  2. Cebulę podsmażyć na oleju i dodać pokrojone pieczarki. Smażyć do momentu odparowania wody, posolić i popieprzyć.

  3. Wystudzone pieczarki nałożyć na piersi z kurczaka, następnie dodać po 1 łyżce majonezu i starty ser .

  4. Tak przygotowane mięso włożyć do nagrzanego piekarnika i zapiekać około pół godziny. Podawać z ziemniakami i surówką. Smacznego :)

Komentarze do przepisu (1)

kasia90 09 października 2016
Już mi ślinka leci :) Super :)
Składniki
  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • Przyprawa do kurczaka
  • 20 dkg pieczarek
  • 1 cebula
  • 10 dkg sera żółtego
  • Olej do smażenia
  • Sól, pieprz
  • Majonez
Składniki