Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie o delikatnej smaku i konsystencji z wyjątkowym smakiem borowików
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1042
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1251
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12648
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1042
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1251
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12648
Składniki
Borowiki pokroić w plasterki.
Pierś przekroić na pół, formując cztery kotlety.
Cebulę pokroić w drobną kosteczkę i podsmażyć na łyżce masła.
Dodać pokrojone grzyby.
Całość przyprawić solą i pieprzem.
Dusić około 10 minut.
Następnie wlać wino i ponownie dusić – do momentu aż cały płyn odparuje
Gdy kotlety będą już rumiane wyjąć na talerz i obłożyć grzybowym farszem oraz posypać startym serem.