Piersi z kurczaka w sosie ajvar

Piersi z kurczaka w sosie ajvar
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: leopard28
Soczysty kurczak w ciekawym sosie na kolorowo.

Składniki

  • piersi z kurczaka, 4
  • czosnek, 3 ząbki
  • sos ajvar, 6-8 łyżek
  • cebula, 1
  • krojone pomidory, 1 puszka
  • cuknia, 1 mała
  • sól i pieprz, do smaku

Przygotowanie

  1. Piersi z kurczaka marynujemy przez minimum godzinę w sosie ajvar - 3 - 4 łyżki. Cebulę drobno siekamy, podsmażamy razem ze zmiażdżonym czosnkiem przez 4 minuty. Dodajemy pozostały ajvar, pomidory z puszki oraz pokrojoną w drobną kostkę cukinię. Doprawiamy do smaku. Gotujemy przez ok. 7 minut.

  2. Zamarynowanego kurczaka układamy w żaroodpornym naczyniu. Polewamy przygotowanym sosem. Zapiekamy w średnio nagrzanym piekarniku przez około pół godziny.

Komentarze do przepisu (4)

Konto usunięte 10 marca 2013
ode mnie 5! Ajwar to coś dla mnie!
WZ-tek 11 marca 2013
Fajne danko.5-teczka ode mnie. Dla ciebie jakub to chyba nie ajvar , a ewentualnie ajerkoniak . Cos ci chyba pomylilo.
MEGI110278 11 marca 2013
Kurczak,pomidory,cukinia...moje smaki.
Pycha ;-)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • piersi z kurczaka, 4
  • czosnek, 3 ząbki
  • sos ajvar, 6-8 łyżek
  • cebula, 1
  • krojone pomidory, 1 puszka
  • cuknia, 1 mała
  • sól i pieprz, do smaku
Składniki