Piersi z kurczaka pod pierzynką

Piersi z kurczaka pod pierzynką
> 3-4 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: zawiela
Danie jednogarnkowe

Składniki

  • 2 piersi z kurczaka
  • 1 kg ziemniaków
  • 3 marchewki
  • słoiczek majonezu
  • sól,pieprz,przyprawy wg uznania

Przygotowanie

  1. Ziemniaki kroimy w grubsze paski.Układamy w naczyniu żaroodpornym.Troszeczkę solimy.

  2. Piersi kroimy jak na schabowe.Przyprawiamy.Kładziemy na ziemniaki.

  3. Marchewki trzemy na tarce o drobnych oczkach.Kładziemy na mięsku.

  4. Na marchewki wykładamy majonez.

  5. Podlewamy troszkę wodą,ok,1 szklanki.

  6. Pieczemy 1,5 godziny ,w temp.200 st .C

Komentarze do przepisu (4)

Mole3 03 lutego 2010
Takie dania właśnie lubimy - jeden gar i wspaniały smak. Pozdrawiam.
zawiela 16 kwietnia 2010
Jestem ciekawa jakiej wielkości użyłaś naczynia żaroodpornego?A pro po,napisałam,ok 1 szklanki.Co nie znaczy... Czytaj całość »
Jestem ciekawa jakiej wielkości użyłaś naczynia żaroodpornego?A pro po,napisałam,ok 1 szklanki.Co nie znaczy ,że całą!!!Spróbuj wlać mniej wody :)Pozdrawiam.
oliwia_winna 22 maja 2010
wygląda i smak zapowiada się ciekawie...
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 2 piersi z kurczaka
  • 1 kg ziemniaków
  • 3 marchewki
  • słoiczek majonezu
  • sól,pieprz,przyprawy wg uznania
Składniki