Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niebanalny sposób na pierś z kurczaka
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1133
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 622
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 173
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 344
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1133
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 622
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 173
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 344
Składniki
Piersi umyłem i osuszyłem. Ponacinałem ja na całej długości w poprzek – w te miejsca będę wkładać nadzienie.
Pietruszkę posiekałem, wymieszałem z masłem i czosnkiem na „papkę”. Takiem nadzieniem napełniałem wykonane nacięcia w piersiach. Całość oprószyłem solą, pieprzem, mieloną papryką i bazylią – wg uznania.
Nadziane gotowe piersi smażyłem na rumiano z obu stron. Spokojnie, nic się nie wysypuje.
Jest to proste, szybkie ale efektownie wyglądające i ciekawie podane danie.