Piersi z kurczaka faszerowane boczniakami.

Piersi z kurczaka faszerowane boczniakami.
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Docherro
Nie ma to jak własne boczniaki,pięknie mi obrodziły,więc trzeba je przerabiac:) Nie ma porównania z kupnymi ,które wyleżą sie w sklepie,aromat roznosił sie po całym domu,a piersi z grilla wyszły przepyszne.

Składniki

  • 3 szt.pojedyncze piersi z kurczaka
  • 300g boczniaka
  • 1/2 czerwonej i białej cebuli
  • ząbek czosnku ,1/4 papryczki chili,sól ,masło klarowane łyżka

Przygotowanie

  1. Cebule pokrojone w piorka zeszklić na maśle,dodac posiekany ząbek czosnku i papryczke. Dodać pokrojone boczniaki .Posolić do smaku.
    Usmażyć i wystudzić.

  2. W piersiach nożem ponacinać kieszonki i nałożyć dość ciasno farsz.
    Posolić z wierzchu.

  3. Pod każdą pierś położyć kapelusz boczniaka ,lekko posolić i zawinąc w folię.
    Położyc na tacce aluminiowej na rozgrzanym grillu.
    Piec z dwóch stron po 10 min.Im dłużej sie piecze pierś wychodzi sucha,ja za długo trzymałam.

  4. Moje boczniaki:)

  5. Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (18)

Futka 28 maja
Świetny i jaki pyszny pomysł!
Nevermore 28 maja
Kurczaczek zawsze pyszny, mniami :) Super przepis :)
kuchmariola63 29 maja
Tak jest, kurczaczek zawsze jest pyszny :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 3 szt.pojedyncze piersi z kurczaka
  • 300g boczniaka
  • 1/2 czerwonej i białej cebuli
  • ząbek czosnku ,1/4 papryczki chili,sól ,masło klarowane łyżka
Składniki