Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Piersi z kaczki w cieście"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
• Piersi kaczki umyj, osusz, posmaruj olejem, posyp solą, posiekanym czosnkiem, majerankiem, gałką muszkatołową, pieprzem. Odstaw na noc.
Następnego dnia przysmaż i duś pod przykryciem dwie godziny. Gdy będą miękkie, odstaw do ostygnięcia. Mięso pokrój w paski. Na oliwie przysmaż drobno posiekany czosnek, dodaj szpinak, smaż. Pod koniec dodaj łyżkę śmietany, dopraw solą i pieprzem.
Ciasto francuskie rozwałkuj, pokrój na kwadraty. Na każdym płacie ułóż paski piersi z kaczki, a na nich szpinak. Zawiń i dociśnij. Posmaruj jajkiem roztrzepanym z mlekiem. Piecz 25 minut.Źródło: Dobry Tydzień