Piersi w sosie serowym.

Piersi w sosie serowym.
> 3-4 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Anowi1985
Delikatny smak

Składniki

  • piers z kurczaka, 1cała
  • masło, 100g
  • serek topiony naturalny, 200g
  • kostka knorr rosół, 1szt
  • ser Gouda, 10g
  • szczypiorek czosnkowy lub zwykły
  • ryż, 3-4 torebki

Przygotowanie

  1. Element z kurczaka kroimy w kostkę,smażymy na maśle dodajemy kostkę knorr nastepnie zalewamy wodą tak aby pokryło wszystko w garnku.Na koniec wrzucamy serek topiony do garnka,często mieszamy.Gdy serki będą roztopione,przykrywamy na ok 5min. tak aby mocno wrzało. W między czasie gotujemy ryż. 3. Polewamy sosem ryż,posypujemy startym serem i pokrojonym szczypiorkiem.

Komentarze do przepisu (2)

jagienkaaa 07 lipca 2011
Ciekawe!
kateol 16 kwietnia 2013
ja robię podobnie ale smażę pierś z czosnkiem i przyprawami a potem w garnku rozpuszczam w kostkę i dodaję... Czytaj całość »
ja robię podobnie ale smażę pierś z czosnkiem i przyprawami a potem w garnku rozpuszczam w kostkę i dodaję piersi usmażone wariacji jest dużo, można tez potem dodać smażone w plasterki pieczarki, paprykę co kto lubi serek topiony wieńczy dzieło
Składniki
  • piers z kurczaka, 1cała
  • masło, 100g
  • serek topiony naturalny, 200g
  • kostka knorr rosół, 1szt
  • ser Gouda, 10g
  • szczypiorek czosnkowy lub zwykły
  • ryż, 3-4 torebki
Składniki