Piersi kurczaka w sosie paprykowo-cebulowym.

Piersi kurczaka w sosie paprykowo-cebulowym.
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Docherro
Aromatyczne,zdrowe i bardzo smaczne danie:)

Składniki

  • podwójna pierś z kurczaka około 1kg
  • 3 małe cebule ,3 czerwone papryki
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej węgierskiej
  • mała papryczka chili
  • 3 łyżki śmietany 18%
  • 1 łyżka mąki
  • 1/4 kostki masła ,sól ,pieprz

Przygotowanie

  1. Cebule pokroić w piórka i zeszklić na masle.
    Dodać papryki pokrojone w kostkę i podsmażyc.
    Piersi pokroić w większą kostkę dodać do cebuli i papryki.
    Podlać wodą lub bulionem tyle by potrawa była przykryta.
    Gotować 20min.zrobić zaczepę z mąki wlać do sosu.
    Na koniec dodać śmietanę rozmieszać z sosem ,doprawić do smaku solą pieprzem oraz papryką węgierska.
    Podawać z czym lubicie u mnie zjadło się z makaronem.

  2. Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (19)

KulinarnaChwila 24 września
Pyszności :)
Futka 27 września
Pysznie i aromatycznie <3
fafiatko 27 września
Pyszne danie i poeknie podkreslone sa w nim smaki produktow!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • podwójna pierś z kurczaka około 1kg
  • 3 małe cebule ,3 czerwone papryki
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej węgierskiej
  • mała papryczka chili
  • 3 łyżki śmietany 18%
  • 1 łyżka mąki
  • 1/4 kostki masła ,sól ,pieprz
Składniki