Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Piersi kaczki w sosie porzeczkowym"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7756
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 172
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 387
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7756
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 172
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 387
Składniki
Kacze piersi opłucz, osusz papierowym ręcznikiem i natrzyj solą. Smaż skórką do dołu ok. 10 minut. Następnie odwróć je na drugą stronę i smaż jeszcze 5 minut. Zdejmij mięso z ognia, odetnij skórkę. Zlej tłuszcz z patelni i zachowaj. Ponownie przesmaż drób po ok. 3 minuty z obu stron.
Zalej porzeczki wodą (ok. pół szklanki) i gotuj 10 minut. Odłóż jedną łyżeczkę owoców, pozostałe przetrzyj. Dodaj koncentrat pomidorowy, odłożone porzeczki, 3 łyżki tłuszczu z kaczki oraz brandy. Dopraw całość cukrem, solą oraz pieprzem.
Zagotuj piersi w przygotowanym sosie. Podawaj pokrojone na plasterki.Źródło: Kurier TV