Pierś z orzechami i mozzarellą

Pierś z orzechami i mozzarellą
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Steve
Propozycja piersi pieczonej, nadziewanej orzechami włoskimi i mozzarellą dla tych, którzy lubią sobie troszkę "pochrupać" ;)

Składniki

  • pierś z kurczaka 3 szt Lubię
  • orzechy włoskie siekane 50 g
  • mozzarella w bloku 100 g
  • oliwa orzechowa 2 łyżki
  • sól morska 1 łyżeczka
  • oregano 1 łyżeczka
  • papryka słodka mielona 1 łyżeczka

Przygotowanie

  1. Wszystkie przyprawy połączyć z oliwą. W marynacie obtoczyć pierś i pozostawić w lodówce na kilka godzin. Następnie w piersi zrobić kieszeń "włożyć" orzechy i ser. Obsmażyć przez ok. 2 min. na patelni z każdej strony.

  2. Następnie włożyć do rękawa i do naczynia żaroodpornego. Piec w 180 stopniach przez ok. 25-30 min.
    Smacznego!

Składniki
  • pierś z kurczaka 3 szt Lubię
  • orzechy włoskie siekane 50 g
  • mozzarella w bloku 100 g
  • oliwa orzechowa 2 łyżki
  • sól morska 1 łyżeczka
  • oregano 1 łyżeczka
  • papryka słodka mielona 1 łyżeczka
Składniki