Pierś z kurczaka ze szpinakiem i mozzarellą

Pierś z kurczaka ze szpinakiem i mozzarellą
> 1-2 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Smaczny pomysł na obiad.

Składniki

  • pierś z kurczaka
  • ok. 150 g mrożonego szpinaku
  • ząbek czosnku
  • 3 plasterki mozzarelli grubości ok. 0,5 cm
  • szczypta słodkiej papryki i czosnku
  • sól i pierz

Przygotowanie

  1. Szpinak należy podsmażyć i dodać do niego bardzo drobno posiekany ząbek czosnku oraz sól i pieprz do smaku. Pierś kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i rozbijamy. Następnie należy rozsmarować na jej całej powierzchni podsmażony szpinak, na który wykładamy pokrojone w kostkę plasterki mozzarelli. Całość zwijamy dokładnie, posypujemy przyprawami, solimy i pieprzymy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni C i pieczemy przez ok. 40 minut.

Komentarze do przepisu (2)

pelen_brzuszek 13 maja 2016
Świetna propozycja :)
Konto usunięte 14 maja 2016
Pyszne żarełko :)
Składniki
  • pierś z kurczaka
  • ok. 150 g mrożonego szpinaku
  • ząbek czosnku
  • 3 plasterki mozzarelli grubości ok. 0,5 cm
  • szczypta słodkiej papryki i czosnku
  • sól i pierz
Składniki