Pierś z kurczaka ze szpinakiem i fetą

Pierś z kurczaka ze szpinakiem i fetą
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: iwonasz76
Proste ,szybkie danie obiadowe dla dbających o linię

Składniki

  • Pierś z kurczaka 2 sztuki
  • szpinak mrożony 1 opakowanie
  • feta odtłuszczonej 1/2 opakowania
  • 2 ząbki czosnku
  • Sól
  • Pieprz czarny
  • masło 1 łyżka
  • Oliwa z oliwek do wysmarowania naczynia

Przygotowanie

  1. Na patelnię wkładamy masło i zamrożony szpinak.
    Dodajemy czosnek pokrojony w plasterki ,przyprawiamy solą i pieprzem.
    Smażymy.

  2. Piersi z kurczaka przyprawiamy , nacinamy w poprzek w kilku miejscach i wkładamy w nacięcia szpinak oraz pokrojoną w plasterki fetę.

  3. naczynie żaroodporne smarujemy oliwą , wkładamy piersi i pieczemy w piekarniku ok.30 minut w temp.180 stopni.
    Podajemy z gotowanym na parze brokułem .
    Smacznego :)

Składniki
  • Pierś z kurczaka 2 sztuki
  • szpinak mrożony 1 opakowanie
  • feta odtłuszczonej 1/2 opakowania
  • 2 ząbki czosnku
  • Sól
  • Pieprz czarny
  • masło 1 łyżka
  • Oliwa z oliwek do wysmarowania naczynia
Składniki