Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne danie na obiad
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 145
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 183
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 939
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 145
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 183
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 939
Składniki
Cebulę obrać i posiekać. Pora oddzielić od części zielonej i pokroć w plasterki tylko białą część. Masło podgrzać i połowę cebuli i pora udusić. Dodać białe wino i doprowadzić do zagotowania i wyparowania wina. dodać smietanę i 45 min gotować na małym ogniu. Por powinien się rozpaść na mus. w razie potrzeby dodać wodę, aby por się nie przypalił. przyprawić solą, pieprzem i gałka muszkatołową do smaku. Por może być wczesniej przygotowany (2-3 godziny). Przed podaniem może zostać podgrzany.
Piekarnik nagrzac na 75 stopni. Piersi z kurczaka cieńko posmarowac musztardą, przyprawic sola i pieprzem.Na goracym masłe z kazdej strony 3 minuty podsmażyć. Natychmiast włożyć mięso na rozgrzaną blaszkę piekarnikową i przy temp. 75 stopni 45 -60 min. dusić.
w pozostałym po smazeniu tłuszczu na zeszklić pozostała cebulę natępnie dodać bulion drobiowy, miód i ocet zagotować. Odstawić. Przed serwowaniem podgrzać sos dodać płatki masła . Doprawić soloą i pieprzem. Pora serwowac na podgrzanych talerzach. Piersi kurczaka wzdłuż ponacinać. pOdać na talerze ,mieso podać sosem.