Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pierś z kurczaka z serem i ogórkiem"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 21
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 206
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 182
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 21
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 206
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 182
Składniki
Ogórki obrać, przekroić wzdłuż, usunąć gniazda nasienne i pokroić w słupki. Mięso pokroić w plastry, lekko rozklepać, oprószyć solą, pieprzem i papryką.
Na każdy położyć plaster sera i kilka słupków ogórka, zawinąć i związać lub spiąć.
Na oleju usmażyć mięso na złoty kolor. Zdjąć z patelni, wlać na nią wino i śmietanę. Gdy się zagotują, dodać musztardę i masło.
Doprawić solą i pieprzem, gotować na wolnym ogniu do zgęstnienia sosu. Polać mięso, udekorować koprem.
Warto wypróbować oryginalną musztardę Dijon. Jest droższa od innych, ale ma dużo bardziej wyrazisty smak.Źródło: Twoje Imperium