Pierś z kurczaka z ricottą

Pierś z kurczaka z ricottą
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Ta propozycja to idealny pomysł na wyjątkowy obiad, np z okazji walentynek. Sycące i smaczne.

Składniki

Przygotowanie

  1. Piersi z kurczaka myję i osuszam.Obtaczam w przyprawach i odstawiam na chwilę na bok.

  2. Na patelni rozgrzewam troszkę oleju, daję garść szpinaku.
    Kiedy zmniejszy swoją objętość dodaję ricottę, pietruszkę, łyżeczkę majonezu, czosnek oraz garść sera żółtego (nie jest konieczny).Doprawiam solą i pieprzem.
    Kiedy wszystko się podsmaży, przecinam piersi tak, żeby utworzyła się kieszonka.
    Wkładam do kieszonek farsz z patelni.
    Zawijam piersi w plastry boczku.Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 25 minut.
    Smacznego!

Komentarze do przepisu (5)

Nevermore 14 lutego 2018
Bardzo fajny przepis :)
Kurczak, boczek, ricotta, szpinak - pyszności :D
Martynka0537 14 lutego 2018
Cieszę się, że się podoba!
Oj, również jestem wielbicielką tych smaków.Pozdrawiam.;)
Nevermore 14 lutego 2018
Chyba powtórzę się po raz kolejny ( zapewne, o tym nie wiesz hihi ), ale dobre przepisy zawsze cenię :D
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki