pierś z kurczaka z pomidorami i szpinakiem

pierś z kurczaka z pomidorami i szpinakiem
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: agafia
Soczyste mięso w kremowym sosie.....

Składniki

  • pierś z kurczaka - 2 szt
  • pomidory koktajlowe - 250 g
  • szpinak - 100 g
  • śmietana 18% - 100 ml
  • czosnek - 2 ząbki
  • oliwa - 2 łyżki
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Szpinak opłukać, otrząsnąć z nadmiaru wody. Pomidory przekroić na pół. Piersi z kurczaka oprószyć solą i pieprzem.

  2. Na patelni rozgrzać oliwę, kłaść mięso i smażyć z obu stron do lekkiego zrumienienia. Zdjąć z patelni, odstawić.

  3. Czosnek przecisnąć przez praskę, wrzucić na patelnię, dodać pomidory i smażyć przez 3-4 minuty. Dodać szpinak, dusić razem kilka minut. Następnie wlać śmietanę, doprawić solą i pieprzem.

  4. Do sosu przełożyć odłożone wcześniej mięso, podgrzewać przez kolejne kilka minut. Podawać ze świeżym pieczywem.

Komentarze do przepisu (2)

KulinarnaChwila 14 czerwca
Pyszności:)
agafia 14 czerwca
Dziękuję :)
Składniki
  • pierś z kurczaka - 2 szt
  • pomidory koktajlowe - 250 g
  • szpinak - 100 g
  • śmietana 18% - 100 ml
  • czosnek - 2 ząbki
  • oliwa - 2 łyżki
  • sól, pieprz
Składniki