Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty sposób na szybki obiad z aromatyczną piersią, smażonej na małej ilości tłuszczu.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 117
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 77
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 117
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 77
Składniki
Piersi pokroiłem w plastry, olej wymieszałem ze wszystkimi przyprawami a następnie wlałem do naczynia z mięsem. Wymieszane piersi wstawiłem do lodówki na czas potrzebny do ugotowania ziemniaków.
Mięso smażyłem na suchej patelni, olej w którym piersi "przegryzały" się z przyprawami w zupełności wystarcza.
Jako surówkę podałem pomidory z jogurtem naturalnym i bazylią - świetnie komponują się z ziołową piersią.
Porada: Dla uważających na cholesterol - polecam do przypraw dodać kurkumy. W połączeniu z pieprzem doskonale walczy z cholesterolem.