Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pierś z kurczaka w pysznym sosie śmietanowo ziołowym. Danie podane z makaronem smakuje wyśmienicie.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 31
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 731
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 83
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 198
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 31
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 731
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 83
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 198
Składniki
Danie podajemy według uznania z dowolnym dodatkiem ziemniaki, ryż, kasz itp. W tym przepisie użyję makaronu. Makaron gotujemy al dente (4-8 minut w zależności od grubości makaronu)
Na rozgrzanym oleju podsmażamy drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Kurczaka oczyszczamy i kroimy w małe paski. Dodajemy do cebuli i smażymy na rumiany kolor.
W tym czasie mieszamy śmietankę z wodą. Dodajemy mąkę, skrobie, wszystkie przyprawy oraz starty na małych oczkach ser parmezan.
Wymieszane składniki wlewamy do kurczaka. Doprowadzamy do wrzenia ciągle mieszając. Zmniejszamy ogień i gotujemy przez 5 minut od czasu do czasu mieszając. Dodajemy ugotowany makaron i całość razem ze sobą łączymy. Gotowe... Smacznego ;)