Pierś z kurczaka w parmeńskiej pierzynce

Pierś z kurczaka w parmeńskiej pierzynce
> 1-2 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: biurwa
proste, a wykwintne

Składniki

Przygotowanie

  1. Pierś z kurczaka delikatnie rozbijamy ręką, odrobinę posypujemy pieprzem ziołowym i zawijamy w cieniutkie plastry szynki parmeńskiej (szynka parmeńska ma bardzo intensywny smak dlatego nie trzeba już doprawiać niczym innym piersi).

  2. Tak przygotowane mięsko odstawiamy na godzinę do lodówki, po czym pieczemy na złoty kolor na grillu, lub patelni grillowej (która świetnie sprawdza się zimą w domu).

  3. Podajemy z czosnkowym ryżem, oraz sałatką „paprykowa wariacja”. Przepisy dostępne na mojej stronie :)

Komentarze do przepisu (2)

Wiolcia02 05 marca 2011
Mniam...
Jagoda50 06 marca 2011
Podoba mi sie ten przepis,wykorzystam go w swoiej kuchni.
Składniki
Składniki