Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 15-10-2016
Dzisiaj zapraszam na zdrowszą wersję obiadowego kotleta, który dostarczy nam sporej dawki błonnika. Pierś z kurczaka otula panierka z ekologicznej mąki oraz prażonych otrębów orkiszowych. Taki kotlet w połączeniu z warzywami to prosty sposób na zdrowie i pożywne danie, które doda nam dobrej energii.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 188
Polecam.
Odsłon: 893
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 190
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9300
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 188
Polecam.
Odsłon: 893
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 190
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9300
Składniki
Oczyszczoną pierś z kurczaka dzielimy na filety i rozbijamy je delikatnie tłuczkiem przez folię spożywczą (aby uniknąć ewentualnego rozerwania mięsa). Rozbite filety oprószamy z obu stron solą, czosnkiem granulowanym i świeżo zmielonym pieprzem, obtaczamy w mące orkiszowej, następnie w jajku wymieszanym z sosem sojowym, a na końcu w prażonych otrębach orkiszowych. Kotlety smażymy z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu odsączamy je z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym. Życzę smacznego! :)