Pierś z kurczaka w kurkumie i śmietanie.

Pierś z kurczaka w kurkumie i śmietanie.
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Docherro
Delikatne mięso kurczaka w pysznym sosie:)

Składniki

  • Pierś z kurczaka podwójna
  • 2 czerwone cebule ,1 biała cebula
  • śmietanka 30% 200ml
  • 4 kulki ziela,2 liście laurowe
  • łyżeczka papryki słodkiej
  • łyżka kurkumy
  • 2 łyżki kukurydzy konserwowej
  • łyżka groszku konserwowego
  • masło łyżka
  • pieprz,sol,maggi

Przygotowanie

  1. Cebule pokrojone w piórka zeszklić na maśle.
    Piersi pokroić na grubość 1cm ,wrzucić do zeszklonej cebuli.
    Dodać ziele i liście.
    Dusić 10min.
    Dodać paprykę,kurkumę,pieprz,przykryć i dusić 5min.

    Na końcu dodać kukurydzę,groszek ,kurkumę ,śmietankę,sól i maggi do smaku.
    Podsmażać do zgęstnienia śmietanki.( około 5min)

  2. Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (20)

fafiatko 22 listopada
Pyszności! Dania z kurkuma prezentują się i smakują wybornie!
SlodkoSlodka83 22 listopada
Pysznie było :-)
Nevermore 23 listopada
Taki talerzyk, to ja teraz bardzo chętnie chapnę hihi. Pychotka i tego mi potrzeba, żeby stanąć na ... nogi ;)... Czytaj całość »
Taki talerzyk, to ja teraz bardzo chętnie chapnę hihi. Pychotka i tego mi potrzeba, żeby stanąć na ... nogi ;) Mniam, mniam :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Pierś z kurczaka podwójna
  • 2 czerwone cebule ,1 biała cebula
  • śmietanka 30% 200ml
  • 4 kulki ziela,2 liście laurowe
  • łyżeczka papryki słodkiej
  • łyżka kurkumy
  • 2 łyżki kukurydzy konserwowej
  • łyżka groszku konserwowego
  • masło łyżka
  • pieprz,sol,maggi
Składniki