Pierś z kurczaka w kurkumie.

Pierś z kurczaka w kurkumie.
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Duszna pierś z kurczaka.

Składniki

Przygotowanie

  1. Umyć pierś pod bieżącą wodą. Osuszyć ręcznikiem papierowym.
    Ponacinać nożem (zrobić kratkę.
    Przyprawić: solą, pieprzem cytrynowym, lubczykiem i kurkumą.
    (Nie przesadzać z kurkumą - ma intensywny aromat)
    Przełożyć do pojemnika i odstawić do lodówki na 10 minut.
    Na patelnię wlać 1 łyżkę oleju i podgrzać patelnię. Ułożyć filety z kurczaka i czosnek pokrojony w plasterki, wlać odrobinę wody.

  2. Dusić pod przykryciem aż pierś będzie miękka.
    Należy pamiętać o częstym podlewaniu piersi wodą, będzie soczysta.

Składniki
Składniki