Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cóż dużo mówić... aromatyczny zapach bazylii, smak parmezanu i suszonych pomidorów.. to nie może się nie udać:)
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32570
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 51
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 85
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 928
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 333
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32570
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 51
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 85
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 928
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 333
Składniki
Piersi z kurczaka myjemy. Przecinamy każdą wzdłuż. Mąkę mieszamy z dwiema łyżkami parmezanu, szczypta soli i pieprzu. W tak przygotowanej " panierce " obtaczamy każdy kawałek naszej piersi z kurczaka.
Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy aż się ładnie zrumienia z każdej strony. Po tym czasie zdejmujemy piersi z patelni. Patelnie przecieramy delikatnie ręcznikiem papierowym, ale tak by nam troszkę tego tłuszczu zostało.
Następnie siekamy drobno ząbek czosnku, suszone pomidory kroimy w paski, a pieczarki w plasterki. Wrzucamy kolejno na patelnię czosnek, chwilę podsmażamy, dodajemy suszone pomidory i pieczarki. Smażymy ok 5-10 min. Po tym czasie wlewamy całe mleko. I znów gotujemy 5-10 min.
Następnie do sosu dodajemy resztę parmezanu, sól i pieprz do smaku. Mieszamy, chwilę gotujemy. Na koniec do sosu wkładamy nasze podsmażone piersi z kurczaka ( możemy je oczywiście przekroić na mniejsze kawałki, ale to już kwestia gustu). Całość podajemy że świeżą bazylią. U mnie z fasolką szparagowa i frytkami:) ale świetnie też smakuje z ryżem i sałatka.