Pierś z kurczaka pod pierzynką

Pierś z kurczaka pod pierzynką
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: lasuch-09
Szybie i smaczne

Składniki

  • piersi z kurczaka
  • pieczarki usmazone z cebulką
  • starty żółty ser
  • pikantny majonez
  • keczup

Przygotowanie

  1. Piersi z kurczaka lekko rozbić na kotlety ca 0,5 cm , doprawić wg uznania.

  2. Ułożyć na blaszce wysmarowanej tłuszczem.

  3. Następnie kotlety lekko posmarować keczupem i oprószyć żółtym serem.

  4. Następnie położyć pieczarki, posmarować trochę grubiej majonezem, a na końcu posypać jeszcze odrobiną startego sera.

  5. Wstawić do zimnego piekarnika. Ustawić temperaturę na 200 st. C i po 20 minutach danie jest gotowe.

  6. Proste prawda?

Komentarze do przepisu (7)

szynszylka 13 listopada 2009
uwielbiam ser na mięsie :)
magdarynka 15 listopada 2009
Jadłam, były pyszne:)
polkangaroo 18 listopada 2009
To dzisiaj było na obiad smakowało wszystkim rewelacyjnie! Dzięki.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • piersi z kurczaka
  • pieczarki usmazone z cebulką
  • starty żółty ser
  • pikantny majonez
  • keczup
Składniki